Gyalogtúrák

/
/
Gyalogtúrák

Gyalogtúrák

Cuha vadregényes szurdoka

A Cuha völgy kedvelt turistacélpont. A környéken sokféle gyalog- és biciklitúra lehetőséggel találkozhatunk. Kiépített tanösvényen járhatunk végig, a kijelölt tűzrakóhelyeken pedig szalonnasütés is lehetséges. A szurdokon végighalad a Közép-Dunántúli Piros turistaútvonal, amelynek ezen szakaszának érdekessége, hogy a patak többször keresztezi az utat, híd nélkül. (Köveken ugrálva megoldható az átkelés). Az itt futó vasútvonal hazánk legszebb hegyvidéki vasútvonala, mely három alagúton és egy viadukton is áthalad.

A túra hossza: 13,6 km
A túra időtartama: 4 óra
Szintkülönbség: 426 m fel, ugyanannyi le
Nehézségi fok: Könnyű

Az Ördög-árok szurdoka

Zirc és Csesznek közelében hosszú szurdoktúrára ad lehetőséget az Ördög-árok. A szűk, sziklás völgyben nyers mészkőfalak, mohos kőgörgetegek és biztosítással felszerelt sziklalépcsők teszik kalandossá az előrejutást – helyenként mintha birokra kelnénk az ördöggel.

Rövid, de annál látványosabb szurdoktúra Bakonyoszlop és Dudar között, amit bárki bevállalhat, aki nem riad vissza tőle, hogy egyszer-kétszer a kezeit is használnia kell az előrejutáshoz. Az útvonal gyerekekkel is végigjárható, őket garantáltan leköti majd a sok szikla és a patak. Azonban a veszélyes részeknél, csúszós ösvényszakaszoknál szoros felügyeletet igényelnek, illetve a teljes túra megkövetel tőlük némi fegyelmet. Családostul csak száraz időszakban induljunk el, amikor alig csordogál víz a mederben.

A túra hossza: 7,1 km
A túra időtartama: 2,1 óra
Szintkülönbség: 252 m fel
Nehézségi fok: Könnyű

Szurdokok mélyén – Ördög-árok, Kő-árok, Kőmosó-szurdok

A mélyen bevágódott árkokban, szurdokokban igen gazdag Bakony három csodaszép völgyét találjuk Csesznek környékén, melyeket egy kényelmes körtúrára felfűzve látogathatunk végig.

A túra hossza: 13,9 km
A túra időtartama: 5 óra
Szintkülönbség: 340 m fel, ugyanannyi le.
Nehézségi fok: Közepes nehézségű kirándulás, néhány nagyobb tapasztalatot kívánó szakasszal.

A “bakonyi Gyilkos-tó” és Hubertlak titkai

Rövid, látványos, kisebb gyerekekkel is kényelmesen teljesíthető túra Hubertlakra, ahol a különleges látványt nyújtó tavacska mellett egy háromszintes kastéllyal és a vadászok védőszentjének legendájával is megismerkedünk.

A mindössze 7,5 km hosszú és 257 m szintemelkedésű út során a Molnár-kút árok meredek falú völgyén át a hajdani erdei kisvasút nyomvonalán sétálunk. A túra elején és végén is érintett Vörös János-sédi pihenő nagy gyepes tere és pihenőalkalmatosságai a gyerekekkel érkezők számára különösen jó lehetőség a piknikre.

A túra hossza: 7,5 km
A túra időtartama: 2,2 óra
Szintkülönbség: 257 m fel
Nehézségi fok: Közepes

Római fürdő vízesés

Az emberi és a geológiai múlt emlékei is megelevenednek ezen a könnyű, erdei sétának beillő körtúrán, ami a Bakony nevezetes helyszínét, a Gaja patak egyik szurdokát járja be. Az útvonal kevéske szintemelkedéssel és rövid távjával családoknak is ideális.
A víz Bakonynána közelében mintegy 2 km-es, mély és meredek falú kanyont vájt a sziklába, mely lenyűgöző élményt nyújt. A leszakadó mészkőfalak között a Római-fürdőként ismert vízesés és környezete a túra csúcspontja, aminek élményét pluszban fokozza, hogy a zuhatag felett beleshetünk a Savanyó Jóska-barlang ásító szájába is.

A túra hossza: 7,5 km
A túra időtartama: 2,15 óra
Szintkülönbség: 214 m fel
Nehézségi fok: Könnyű

Állítsa össze egyedi ajánlatát! Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, pár lépésben, alig 2 perc alatt!

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!