Zirci Ciszterci Apátság és Rendtörténeti kiállítás (12 km)

/
/
Zirci Ciszterci Apátság és Rendtörténeti kiállítás (12 km)

Zirci Ciszterci Apátság és Rendtörténeti kiállítás (12 km)

Az 1182-ben, III. Béla király által alapított kolostor már abban az időben is a francia ciszterci rend magyarországi központja volt. A török dúlást követően a 18. század közepén újjáépített templom és kolostor épületegyüttese ad otthont a rendtörténeti kiállításon kívül a Műemlékkönyvtárnak, valamint a Bakonyi Természettudományi Múzeumnak is.

Betekintés a 800 éve Zircen élő szerzetesek mindennapjaiba.

A rendtörténeti kiállítást az apátság egykori narancsházában alakították ki. A 800 éve – kisebb-nagyobb megszakításokkal – Zircen élő szerzetesek korábbi és jelenlegi mindennapjaiba nyerhettek betekintést. A közösség tagjai beszélnek hivatásukról, feladataikról, életükről. A személyes megszólalások mellett a tárgyi emlékek is beszélnek: az apátság évszázadairól tanúskodó leletek, műtárgyak, liturgikus alkotások kerültek kiállításra az egyes tárlókban. Nyomon követhető a ciszterci szerzetesek történelme egészen az apátság 1182-es alapításától napjainkig; a rend magyarországi tevékenységeinek, feladatainak változásai, fejlődése.

Állítsa össze egyedi ajánlatát! Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, pár lépésben, alig 2 perc alatt!

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!